ТОП - 7 джерел вітамінів узимку
З приходом зими починає відчуватися нестача вітамінів.
Додайте до свого раціону продукти, які допоможуть компенсувати цей дефіцит і дозволять добре себе почувати.
1. Квашена капуста. У ній зберігаються вітаміни С, К, групи В, а також мікро- і макроелементи, необхідні для організму. Молочна і оцтова кислота, якими капуста збагачується під час бродіння, сприяє травленню.
Також читайте
2. Продукти, багаті вітаміном D. Включіть в раціон яйця, рибу, ікру риби, печінку вершкове масло, молоко. Це допоможе підвищити імунітет, поліпшити стан шкіри.
3. Заморожені ягоди. Заготовлені з літа, заморожені полуниця, смородина, вишня є відмінним джерелами вітамінів і мікроелементів, на відміну від варення і консервованих компотів. З заморожених ягід можна готувати желе та смузі і є з йогуртом і сиром.
4. Журавлина. Багата вітамінами С і РР. Останній сприяє засвоєнню аскорбінової кислоти. Володіє сильним антиоксидантом властивостями.
5. Зелень. Суха зелень, заготовлена з осені, так само корисна, як і свіжа.
6. Овочі та фрукти. До «зимових» овочів, моркви, буряку, редьці, цибулі, можна додавати парникові овочі, фрукти і зелень.
7. Екзотичні фрукти. Вони також корисні, як і ті, що ростуть на нашій території. Особливо рекомендуються ківі та авокадо.
Слідкуйте за нашими оновленнями в соціальній мережі Facebook
За матеріалами likar.info