Які продукти включити до раціону дитини, щоб він менше хворів?

T
29 січня 2013, 14:22

Мрія кожного батька - щоб його дитина ніколи не хворіла. Для зростаючого організму правильний раціон стане основою для його міцного здоров'я та повноцінної роботи всіх органів. Продумувати, які вітаміни необхідні дитині, потрібно якомога раніше, щоб уникнути частих простуд і серйозних захворювань.

Які продукти включити до раціону дитини, щоб він менше хворів?

Купленими кашами та сумішами краще не зловживати, або зовсім виключити з дитячого харчування - ви не знаєте, чи відповідає склад, зазначений на етикетці, вмісту банки. Намагайтеся самостійно вибирати продукти і готувати страви своєму малюкові. Отже, які інгредієнти необхідно включити в перше харчування дитини.

Вітамін А

Морква - джерело вітамінів і мікроелементів, які надзвичайно корисні для організму, що росте, вживання плоду служить профілактикою простудних захворювань. Морква і морквяний сік мають протизапальну й антисептичну дію, покращують зір, підвищують апетит, поліпшує діяльність підшлункової залози і нейтралізує токсичну дію антибіотиків на організм.

Якщо дитина відмовляється їсти її в чистому вигляді, тоді натріть моркву з яблуком на тертку і перемішайте. Каша стане солодше і смачніше та забезпечить дитячий організм великою кількістю корисних речовин.

Вітамін С

Найбільш корисні продукти для дитини, з високим вмістом вітаміну С і бета-каротину, - це солодкий перець, капуста (сира або квашена) та обліпиха. Щоб заповнити добову норму вітаміну С в дитячому організмі, досить давати малюкові один свіжий перець або 200 г капусти.

Кожен день готуйте для дитини свіжий салат або капустяний фреш, що стане ефективними ліками при запаленій шийці і перших симптомах застуди. Також готуйте обліпихове варення, чай і напої з неї.

Кальцій

Хурма є одним з найбільш корисних дитячих фруктів, завдяки своїй високій харчовій цінності. У хурмі міститься вітаміни C, A, PP і вітаміни групи B, йод, залізо, кальцій. Плід підвищує опірність організму до стресів, сприяє зміцненню імунітету, є профілактичним засобом під час епідемії грипу.

Давайте малюкові м'якоть хурми, або змішуйте її з медом та апельсиновим фрешем - солодка кашка обов'язково припаде до смаку вашому чаду. Також дуже корисна шкірка плоду - натріть її терку і додавайте до каші або десерту.

Аскорбінова кислота

Шипшина здатна повністю задовольнити потребу дитячого організму не тільки у вітаміні С, але і в аскорбіновій кислоті.

Постарайтеся замість звичного чаю або соку, давати дитині більше настою з шипшини, щоб в той сезон, коли немає великої кількості фруктів і овочів, забезпечити організм необхідними вітамінами і зміцнити імунітет. Важливо пам'ятати: малюкові бажано пити напій через трубочку, так як його тривале вживання може викликати крохкость зубів.

 

 

Джерело hochu.ua