Як не зіпсувати літо отруєнням

T
18 червня 2013, 12:03

Влітку варто відмовитися від вживання в'яленої риби та кондитерських виробів з кремом. Таку рекомендацію дала головний санітарний лікар Харкова Ірина Зубкова. За словами фахівця, статистика свідчить про зростання рівня захворюваності гострими кишковими інфекціями.

Як не зіпсувати літо отруєнням

Крім того, при купівлі харчових продуктів необхідно звертати увагу на термін їх реалізації. Готові страви повинні бути реалізовані протягом 6-12 годин після виготовлення. При порушенні умов зберігання та реалізації в продуктах накопичуються патогенні мікроорганізми і токсини. Це стає причиною харчових отруєнь та кишкових захворювань. У особливій групі ризику - продукти зі стихійних ринків, реалізовані біля виходів зі станцій метро.

Найчастіше збудники сальмонельозу зустрічаються в яйцях, молоці, м'ясі. Дизентерію та гастроентероколіт можна підхопити через інфіковане молоко та овочів, ботулізм після вживання в'яленої риби. Разом з тим, Ірина Зубкова зазначила, що 50% випадків кишкових інфекцій викликане вживанням їжі домашнього приготування (за статистикою у м.Харкові). Тобто, люди неуважно ставляться до придбання та обробці продуктів.

 

Слідкуйте за нашими оновленнями в соціальній мережі Facebook

 

Джерело likar.info