ТОП-5 правил безпечного харчування влітку
Влітку зростає кількість спалахів харчових отруєнь та кишкових інфекцій. Українські медики закликали співгромадян підвищити пильність по відношенню до продуктів харчування, дотримуватися збалансованого раціону і елементарних правил гігієни. Про це йшлося на прес-конференції в МОЗ.
Головний позаштатний дієтолог МОЗ Олег Швець рекомендував дотримувати основні правила безпечного харчування:
- Забезпечити умови чистоти під час приготування їжі та напоїв;
- Створити умови для зберігання продуктів: готову їжу зберігати окремо від сирих продуктів, берегти продукти від комах та гризунів;
- Не вживати овочі, фрукти та молочні продукти з ознаками псування;
- Людям з хронічними захворюваннями ШКТ утримуватися від вживання солі, насичених жирів та цукру;
- Не купувати продукти і готову їжу в місцях стихійної торгівлі.
При перших ознаках отруєння лікарі рекомендують промити шлунок і кишечник, прийняти ентеросорбенти і негайно звернутися за медичною допомогою.
Також читайте
Слідкуйте за нашими оновленнями в соціальній мережі Facebook
Джерело likar.info