У лондонському метро організували ферму

T
12 лютого 2014, 14:25

Британці запустили незвичайний стартап «Zero Carbon Food», суть його полягає у вирощуванні продуктів під землею, поблизу ресторанів куди потім і спрямовуватимуться вирощені продукти.

У лондонському метро організували ферму

Новітня гілка Лондонського метро нікуди не веде, на її площі на глибині 30 метрів під поверхнею землі розташувалася аквапонная ферма, яка відкриється в березні поточного року.

Оскільки земля в центрі Лондона коштує фантастичних грошей, рішення стартапу пошукати більш неконвенціональне місце для ферми виглядає досить розумним. І це нове розташування - під Північною лінією - поміщає виробництво їжі поруч з безліччю ресторанів - покупців. Це радикально скорочує число кілометрів, яке їжа повинна пройти, щоб опинитися на столах.

Проект, що займає 2.5 акра землі, покладається на своє підземне розташування для зниження витрат на опалення. Температура на цій глибині залишається стабільною цілий рік. Також тут зовсім небагато повітряних шкідників, про які варто було б турбуватися. Простий фільтр забирає з повітря все зайве і дозволяє вирощувати їжу без пестицидів. Зараз в асортимент ферми входять зелений горошок, брокколі, листова гірчиця і базилік.

Засновники проекту Річард Баллард і Стівен Дрин прийшли до цієї ідеї два роки тому, їх метою було знизити сільськогосподарський тиск на довкілля. «Інтеграція виробництва їжі безпосередньо в міське середовище має чимало сенсу, і ми раді, що нам належить зробити це реальністю», говорить Баллард.

Слідкуйте за нашими оновленнями в соціальній мережі Facebook

За матеріалами gearmix.ru