Чим краще всього харчуватися навесні
Початок весни - час змінити свій раціон. Фахівці з харчування дали свої рекомендації про те, які продукти необхідні нашому організму навесні.
Як показало дослідження, проведене виданням American Journal of Public Health за участю 5 тис. чоловіків і жінок, навесні споживання солодкого збільшується на 50%. Але солодощі провокують переїдання і появу зайвої ваги. Тому перша рекомендація - замінити їх молочними продуктами з натуральним цукром, овочами, фруктами і сухофруктами, щоб задовольнити потребу в глюкозі.
Також необхідно зменшити кількість жирної їжі, так як з потеплінням організм витрачає менше енергії на обігрів. Важливо пити достатню кількість простої води, так як зневоднення уповільнює обмін речовин і маскується під голод.
Також читайте
Український дієтолог Світлана Фус назвала продукти, які потрібно включити до раціону ранньою весною:
Цитрусові. Вони підтримують в організмі вміст аскорбінової кислоти, яка потрібна для зміцнення судин, поліпшення стану шкіри, засвоєння заліза, зміцнення імунітету.
Кисломолочні продукти. Підтримують мікрофлору кишечника. Завдяки цьому будуть нормально засвоюватися поживні речовини, вітаміни і мікроелементи. Що міститься в кисломолочних продуктах вітамін А захищає легені від простудних захворювань.
Жирна морська риба. Сьомга, сардина, норвезький оселедець - джерела Омега-3 і вітаміну D, які допомагають зміцнити кістки і зуби.
Овочі. Морква, різні види капусти, буряк - джерело харчових волокон, які допомагають вивести з організму продукти життєдіяльності і токсичні речовини, а також джерело вітамінів, мінералів, антиоксидантів.
Бобові, крупи. Спаржа, гречка, вівсяна і перлова крупа - важливі джерела магнію і вітамінів групи В, які підтримують нервову систему і захищають її від стресів. Кремній важливий для шкіри, волосся та нігтів.
Слідкуйте за нашими оновленнями в соціальній мережі Facebook
Джерело likar.info