Пластик із авокадо
У Мексиці почали виробляти біопластик із авокадо.
Найлогічніший варіант боротьби із одноразовим посудом або соломинками, замінити його на багаторазовий пластик.
Але не всі згодні відмовитися від зручної одноразової версії звичних речей. Саме тому, все частіше ми чуємо про пластмасу з яблук, водоростей, кукурудзи і навіть сухої трави.
Також читайте
Не дивно, що мексиканські вчені почали виробляти екологічно безпечний пластик з кісточок авокадо.
Фахівці стверджують, що виделки, ножі, соломинки з кісточок авокадо мають більш низьким вуглецевий слід, навіть у порівнянні з папером.
Це пов'язано з «біогенним вуглецем» - при вирощуванні авокадо, дерево поглинає СО2.
Крім того, пластик з кісточок авокадо повністю розкладається за 240 днів, в той час як його звичним аналогам необхідні сотні років.
На жаль, висока вартість виробництва біопластика гальмує його поширення в побутовій сфері.
Читайте також: На віддалених островах Індійського океану виявили 238 тонн пластикових відходів.