Спека зіпсує пиво

T
2 серпня 2010, 15:36

Німецькі вчені довели, що потепління клімату може негативно вплинути на смак і якість пива. Підвищення температури на планеті змінює смакові особливості хмелю.

Спека зіпсує пиво

Температурні зміни можуть призвести до малого урожаю хмелю та ячменю. І відомий смак пива може сильно змінитися.

Підвищення температури на планеті змінює смакові особливості хмелю. Вивчивши хміль Humulus lupulus, вчені прийшли до висновку, що за останні 56 років в ньому істотно зменшився вміст альфа-кислот. І кожен рік воно падає на 0,06%. А саме альфа-кислоти надають пиву особливий гіркуватий присмак.

Глобальне потепління вже зараз шкодить сільському господарству і врожаю ячменю зокрема. Спека серйозно впливає на врожай. За минулий рік його кількість в Німеччині скоротилася з 1,6 млн. тонн до 1,2 млн. тонн. Ціна ж зросла - на 40%. Одна тонна якісного ячменю коштує сьогодні більше 385 євро. І далеко не всі пивзаводи в умовах кризи в стані закуповувати у фермерів сировину за такою ціною. Тому багато фермерів перестали займатися вирощуванням ячменю взагалі.

Пивоварна промисловість Чехії, Німеччини, Італії та багатьох інших країн опинилася під загрозою. Всього якихось 10 років ми можемо не дізнатися улюблений смак пива.

За матеріалами israelinfo.

МЕТЕОПРОГ бажає Вам приємної їжі і напоїв.