Перші весняні овочі небезпечні для здоров'я (відео)
З приходом весни починається справжній бум на свіжі овочі. Медики попереджають, що перші весняні овочі небезпечні.
Як повідомляє телеканал новин 24, дієтологи наголошують: у ранніх овочах і фруктах сконцентрована найбільша кількість нітратів. У першу чергу - це огірки, помідори, зелень, моркву і редис. Небезпечна хімія ховається також у яблуках, полуниці і кавунах. Особливо небезпечні отруєння нітратами для дітей.
Уникнути нітратів у продуктах практично неможливо, адже це добриво номер один, без якого не обходиться жоден аграрій. Щоб зменшити кількість нітратів на вашому столі, медики радять вимочувати зелень і овочі 2-3 години у воді, чистити шкірку і проварювати їх.
Також читайте
Вміст нітратів контролюють міські санепідемстанції. Запевняють, що за перевищення норми на ринок несумлінних продавців не пускати. Поки ж, за повідомленням міських токсикологів, важких випадків з отруєнням поки не зафіксовано.
МЕТЕОПРОГ бажає Вам міцного здоров'я.