ФОТО-факт. Місце на Землі, де їдять землю
В Індонезії в селі Табан грунт під ногами служить не тільки сировиною для цегли і керамічних виробів, але і для приготування їжі.
Це село - єдине в світі, де готують Ампо - їжу, яка готується з очищеного від гравію чорнозему з довколишніх рисових полів.
Хоча немає ніяких медичних доказів, жителі вважають, що грунт - ефективне болезаспокійливе і навіть вагітним жінкам рекомендується їсти його, оскільки вважається, що це дуже благотворно впливає на шкіру плода.
Також читайте
Офіційних рецептів приготування страв із землі немає, але в загальних рисах це виглядає наступним чином: тверду масу спочатку б'ють палицями, потім зіскоблюють бамбуковим ножем роли, які запікають і коптять в глиняних горщиках протягом півгодини. Після таких нехитрих процедур грунт можна їсти.
Ті, хто спробував блюдо Ампо, в захваті від цієї страви. Кажуть, що на смак земля - просто супер, у неї дивовижна кремова структура та насичений букет.
[gallery zemla_eda]
Насолоджуйтесь переглядом класних фотогалерей на сторінках МЕТЕОПРОГ.