Як не захворіти на пікніку
Людям, які мають проблеми з травленням, потрібно вибрати для шашлику м'ясо курки або індички, а не свинину чи яловичину. Але будь-яке м'ясо, як підгоріле, так і сире, небезпечно - у першому утворюються канцерогени, а друге може заразити вас гельмінтами та кишковими інфекціями.
Ідеальним гарніром до шашлику є овочі, приготовані на грилі (морква, броколі, кабачки, картопля). Візьміть з собою зелень (салат, кріп, петрушка, зелена цибуля), салат зі свіжих овочів. Салат краще з'їсти перед шашликами - він підготує організм до перетравлювання. Лікар-гастроентеролог не рекомендує брати на пікнік копчені ковбаси, грудинку, сало, гострі соуси.
Також читайте
Пам'ятайте, що спиртне - додатковий удар по печінці. Особливо шкідливо переїсти і перепити тому, хто постив. Часто після необережного застілля розвивається гострий панкреатит.
Щоб «запустити» кишечник, займіться на пікніку рухливими іграми. Тому, хто все-таки об'ївся, рекомендується прийняти препарат на основі панкреатину. Якщо це не допомогло, необхідно негайно звернутися до медустанови.
Слідкуйте за нашими оновленнями в соціальній мережі Facebook
За матеріалами likar.info