ТОП-5 правил безпечного харчування влітку

T
22 липня 2013, 12:39

Влітку зростає кількість спалахів харчових отруєнь та кишкових інфекцій. Українські медики закликали співгромадян підвищити пильність по відношенню до продуктів харчування, дотримуватися збалансованого раціону і елементарних правил гігієни. Про це йшлося на прес-конференції в МОЗ.

ТОП-5 правил безпечного харчування влітку

Головний позаштатний дієтолог МОЗ Олег Швець рекомендував дотримувати основні правила безпечного харчування:

  • Забезпечити умови чистоти під час приготування їжі та напоїв;
  • Створити умови для зберігання продуктів: готову їжу зберігати окремо від сирих продуктів, берегти продукти від комах та гризунів;
  • Не вживати овочі, фрукти та молочні продукти з ознаками псування;
  • Людям з хронічними захворюваннями ШКТ утримуватися від вживання солі, насичених жирів та цукру;
  • Не купувати продукти і готову їжу в місцях стихійної торгівлі.

При перших ознаках отруєння лікарі рекомендують промити шлунок і кишечник, прийняти ентеросорбенти і негайно звернутися за медичною допомогою.

Слідкуйте за нашими оновленнями в соціальній мережі Facebook

Джерело likar.info