Як не отруїтися влітку. Поради лікарів
Влітку зростає ймовірність отримати харчове отруєння, нагадують у столичному управлінні СЕС. Це пов'язано з високою температурою повітря, виїздами на природу, використанням більшої кількості продуктів, які термічно не обробляються (фрукти, овочі, зелень).
Неправильне зберігання продуктів і страв, порушення технології приготування та правил гігієни призводять до харчових отруєнь та інфекційних захворювань, які передаються з їжею.
Інфекціоністи дали рекомендації, як уникнути харчових отруєнь в спекотний період. Зокрема, готову їжу можна купувати тільки в місцях, де нормально організовано її виробництво, зберігання і реалізація. Враховуйте термін придатності.
Також читайте
Пам'ятайте, що страви з м'яса, кондитерські вироби з кремом зберігаються при температурі +2...+6°С обмежений час. Залишки страв на наступний день потрібно піддавати повторній термічній обробці.
Правильно розміщуйте продукти в холодильнику: готові страви і майже готові напівфабрикати - на верхніх полицях, сирі продукти - на нижніх. Не беріть в поїздку харчі, які швидко псуються.
Якщо ви відчуваєте симптоми харчового отруєння, не можна готувати їжу для сім'ї та гостей, а потрібно якомога раніше звернутися за медичною допомогою.
Слідкуйте за нашими оновленнями в соціальній мережі Facebook
Джерело likar.info