Продуктів з негативною калорійністю не існує

T
11 вересня 2019, 17:04

Схуднути стане ще складніше без продуктів з негативною калорійністю

Продуктів з негативною калорійністю не існує

З кожним роком в гонитві за стрункою фігурою правильне харчування привертає все більше уваги людей і вчених.

На жаль, основи раціонального меню, харчова поведінка і навіть поєднання продуктів оповиті десятками стійких міфів.

Одним з найбільш популярних помилок є інформація про продукти з негативною калорійністю, під час перетравлення яких, ви витрачаєте більше калорій, ніж міститься в самих продуктах.

Однак, продукти з низьким вмістом калорій і високим вмістом води і волокон, такі як: селера, салат, грейпфрут, огірок і броколі, не варто називати негативно-калорійними.

Дослідники з університету Алабами провели серію експериментів. Протягом тривалого часу вони годували бородату ящірку виключно селерою, при цьому вони вираховували, скільки калорій отримував організм і скільки втрачав після кожного прийому їжі.

Читайте також: Великий Піст: користь для організму

Продуктів з негативною калорійністю не існує

Ящірки зберігали близько чверті калорій споживаних з селерою. Одна третина витрачалася на травлення, близько 43 виводилися природним шляхом, ще 24% поглиналися організмом. Вчені довели, що селера не є продуктом з негативною калорійністю.

Але є і хороша новина, селера, кавуни, чорниця, морква дійсно сприяють втраті маси тіла за рахунок катаболізму жиру в організмі. Дослідники рекомендують використовувати термін «негативний бюджет» замість «негативної калорійності», так як наш організм отримує від 19 до 50 відсотків калорій від цих продуктів, що не покриває метаболічний бюджет організму.

Тобто, щоб покрити денну норму калорій, дорослій людині знадобиться 12,6 кг сирої селери або 4 кілограми сирої моркви.

Проголосовало: 19 человек.
Новости партнеров
Загрузка...
Загрузка...