Кондиціонери сприяють передачі коронавіруса

Кондиціонери сприяють передачі коронавіруса

Вчені вважають, що зона передачі COVID-19 становить до восьми метрів


У травні 2020-го в німецькому місті Реда-Віденбрюкк стався спалах COVID-19. Протягом короткого часу заразилися більше 1500 співробітників найбільшого в країні м'ясокомбінату.

Вчені Центру досліджень інфекцій ім. Гельмгольца (HZI) спільно з колегами з інших установ відтворили картину епідемії. Інфекція передалася від одного хворого його колегам, які були на відстані до 8 м.

«Наші результати показують, що низька температура, слабкий приплив свіжого повітря та постійна циркуляція повітря системою кондиціонування повітря в залі, а також важка фізична робота - головні умови передачі вірусу», - розповів професор Адам Грюндхофф, співавтор досліджень і керівник дослідницької групи в HZI. - Мабуть, саме ці фактори відіграють вирішальну роль у спалахах захворюваності на м'ясопереробних і рибопереробних заводах. За цих умов відстані в 1,5-3 метра явно недостатньо для запобігання передачі вірусу ».

4,3/5 (90 оцінок)

Не пропусти найцікавіше!

Підписуйся на наші канали в месенджерах!

Публикации

Відео