Кондиціонери сприяють передачі коронавіруса
Вчені вважають, що зона передачі COVID-19 становить до восьми метрів
У травні 2020-го в німецькому місті Реда-Віденбрюкк стався спалах COVID-19. Протягом короткого часу заразилися більше 1500 співробітників найбільшого в країні м'ясокомбінату.
Вчені Центру досліджень інфекцій ім. Гельмгольца (HZI) спільно з колегами з інших установ відтворили картину епідемії. Інфекція передалася від одного хворого його колегам, які були на відстані до 8 м.
Також читайте
«Наші результати показують, що низька температура, слабкий приплив свіжого повітря та постійна циркуляція повітря системою кондиціонування повітря в залі, а також важка фізична робота - головні умови передачі вірусу», - розповів професор Адам Грюндхофф, співавтор досліджень і керівник дослідницької групи в HZI. - Мабуть, саме ці фактори відіграють вирішальну роль у спалахах захворюваності на м'ясопереробних і рибопереробних заводах. За цих умов відстані в 1,5-3 метра явно недостатньо для запобігання передачі вірусу ».